Reiki Graden

Zelf Reiki leren?

Dat kan! Door een Reiki cursus te volgen. Ik verzorg cursussen in de drie Reiki graden: Reiki 1, Reiki 2 en de Reiki Master Opleiding volgens het Usui System of Natural Healing.

Reiki 1
Bij Reiki 1 maak je kennis met wat Reiki is, hoe het ontstaan is, wat je er mee kunt doen en leer je hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Door vier afzonderlijke Reiki afstemmingen word je een Reikikanaal: bij elke afstemming (vergelijkbaar met een kortstondige, intensieve energetische behandeling) worden de energiebanen in je lichaam opgeschoond en geactiveerd. Dit gaat stap voor stap, zodat je alle tijd en ruimte hebt om er aan te wennen. Een Reiki 1 cursus neemt vier dagdelen in beslag, in elk dagdeel is er één inwijding. Verder wordt er geoefend in het behandelen van een ander en het behandelen van jezelf; je leert de chakra’s (energiecentra in het lichaam) in balans te brengen. Persoonlijke thema’s mogen aan bod komen. Met Reiki 1 kun je behandelingen geven direct op het lichaam. Je kunt alles wat zich binnen een meter afstand van jou bevindt Reiki geven. Doe deze cursus in de eerste plaats voor jezelf: een stimulans in persoonlijke groei, genezing en spirituele groei. Ten tweede kun je anderen en je omgeving op een zeer waardevolle en dankbare wijze van dienst zijn.

Reiki 2
Ben je enthousiast geworden na de Reiki 1 cursus dan kun je de Reiki 2 cursus gaan volgen. Hier gaan we een stapje verder. Je krijgt bij deze cursus één inwijding. Je vermogen als Reikikanaal wordt vier maal versterkt en vanaf nu kun je behandelingen op afstand gaan geven: dit opent een nieuw, oneindig aantal mogelijkheden. Vanaf nu kun je Reiki geven door tijd en ruimte heen, op onbeperkte afstand. Je kunt iemand behandelen zonder dat je daar daadwerkelijk lijfelijk bij aanwezig hoeft te zijn. Je kunt Reiki sturen naar de toekomst, het heden en het verleden. Je kunt Reiki sturen naar situaties (bijvoorbeeld een examen of sollicitatiegesprek), naar groepen (bijvoorbeeld een gezin, een team). Je kunt mentale problematiek aanpakken (bijvoorbeeld faalangst, stress, verdriet). Zover als je creativiteit gaat, zo ver kun je gaan met Reiki geven/sturen. De Reiki 2 cursus neemt ook vier dagdelen in beslag.

Reiki Master
Sta je open voor een diepgaande persoonlijke ontwikkeling met behulp van Reiki? Dan is de weg naar het Reiki Masterschap iets voor jou. Na Reiki 1 en Reiki 2 kun je starten met de Reiki Master Opleiding. Dit is een intensieve, inspirerende ontwikkeling van jezelf, een sprong in je bewustzijn. Deze opleiding duurt één jaar en heeft twaalf maandelijkse bijeenkomsten. In elke bijeenkomst behandelen we een thema, waar je tot aan de volgende bijeenkomst mee aan de slag gaat. We behandelen alle chakra’s en verschillende aan Reiki verwante onderwerpen. Dit wordt daadwerkelijk een jaar van persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei: je zult oude patronen en beperkingen onder ogen komen en los mogen laten. Je zult bewust worden van je persoonlijke kracht, je talenten en vermogens. De opleiding neemt een jaar in beslag, zodat er voldoende tijd en ruimte is om de ontwikkelingen plaats te laten vinden. Aan het einde van de opleiding ben je Reiki Master en kun je zelf cursussen gaan geven in de drie Reiki graden en uiteraard Reiki behandelingen blijven geven. Je vermogen als Reikikanaal is nogmaals vier maal versterkt ten opzichte van Reiki 2. De Reiki Master Opleiding is een gedegen en goede basis voor andere holistische en spirituele opleidingen en cursussen.

Gewoonlijk worden de lessen één op één gegeven, groepslessen zijn ook mogelijk (bij voldoende animo). Het voordeel van privéles is dat alles wat jou persoonlijk raakt en beweegt aan bod mag komen, het voordeel van les in groepsverband is dat je van elkaar veel kunt leren.